Comunicat A.N.S.R. – Consiliul Naţional

Informăm persoanele interesate cu privire la acţiunile ANSR privind accesul la evaluarea O.R.L. pentru permis auto

 

Din anul 2012, A.N.S.R. a atacat Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1162/2010 cu privire la evaluarea stării de sănătate a conducătorilor auto.

În sesizarea de la C.N.C.D. (Consiliul Naţionale pentru Combaterea Discriminării) am arătat faptul că medicii O.R.L. refuză să elibereze aviz favorabil persoanele cu deficienţe auditive pentru a fi conducător auto. De aseemnea, autorităţile refuză să realizeze un ghid cu privire la modalitatea prin care o persoană surdă poate obţine permisul auto.

C.N.C.D. a constatat că acest Ordin încalcă prevederile art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 10 lit. b). din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Din acest motiv, C.N.C.D. a sancţionat Ministerul Sănătăţii cu amendă contravenţională, de 2.000 lei. Această hotărâre a fost data la 17.09.2014.

Pentru că Ministerul Sănătăţii nu a făcut nimic pentru a rezolva această stare de discriminare, A.N.S.R. a redeschis acţiune împotriva sa la C.N.C.D. Acţiunea are numărul 479/12.08.2015 şi au fost trei termene în acest proces.

La aceste termene, Ministerul Sănătăţii a susţinut că nu doreşte să modifice în niciun fel Ordinul şi să emită norme de aplicare.

Procesul are termen de pronunţare şi în perioada următoare C.N.C.D. va lua o hotărâre. Acţiunea este publică şi se poate verifica la C.N.C.D.

Vom reveni cu noi informaţii imediat ce vor fi primite.

11.03.2016

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>