COMUNICAT DE PRESĂ – semnare Protocol între Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României şi A.N.S.R.

Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României a organizat marți, 10 mai a.c., la Sala Dimitrie Cantemir (Salonul Alb), a treia masă rotundă pe tema Propunerii de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de apropiere a actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce priveşte cerinţele de accesibilitate aplicabile produselor şi serviciilor – COM(2015) 615 final.

11823 IMG_7538

Scopul întrevederii a constat în semnarea Protocolului de cooperare pentru pregătirea negocierilor şi a transpunerii ulterioare a Directivei de către Comisia pentru Afaceri Europene, Ministere relevante, autorități administrative în domeniu, Camera de Comerţ şi Industrie a României, precum și ONG-uri reprezentative pentru persoanele cu dizabilități.

Doamna senator Anca Boagiu, președintele Comisiei, a evidențiat deja primele rezultate obținute în urma dezbaterilor anterioare pe această temă, mai multe instituții guvernamentale implicându-se la solicitarea Comisiei de Afaceri Europene a Senatului în rezolvarea problemelor semnalate de asociațiile persoanelor cu dizabilități,

Printre rezultatele notabile, doamna senator a amintit de demersurile realizate de către Asociaţia Naţională a Surzilor din România, respectiv: sesizări către CNA,  în urma cărora au fost sancționate cu amenzi peste o sută de posturi TV pentru nerespectarea legii în ceea ce privește dreptul la informare în limbaj mimico-gestual.

????????????????????????????????????

IMG_7389 IMG_7430

În urma adresei înaintate TVR de către doamna senator Anca Boagiu, s-a obținut creșterea numărului de emisiuni și diversificarea lor pe latura culturală, cu limbaj mimico-gestual.

Considerăm că acest demers este o reuşită, iar participarea ONG-urilor reprezentative pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi evidenţiază interesul societăţii civile pentru creşterea gradului de incluziune socială şi egalizare de şanse.

Semnarea acestui protocol este un prim pas spre normalitate!

A.N.S.R. – Consiliul Naţional

IMG_7585

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati link-ul de mai jos, unde veti gasi comunicatul de presa al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului Romaniei:

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>