Filiala Slatina

Adresa: Strada Cornisei, numarul 28, Slatina, judetul Olt

Date de contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile acordate persoanelor surde din judetul Olt, va stau la dispozitie:

 • Lepadatu Anna – Presedinte
 • Savin Doina – Asistent social

SCURT ISTORIC:

 • ANSR- Asociatia Nationaa a Surzilor din Romania este o asociatie nonprofit infiintata in 1919 la initiative a patru persoane cu deficient de auz.
 • ANSR Filiala Surzilor Slatina s-a infiintat prima data la Slatina in septembrie 1967 sub conducerea regionala a Filialei Pitesti,denumindu-se pe atunci Grupa de Surzi Slatina la initiative a patru surzi ,absolventi a-i Scolii Speciale de Surzi Craiova.

In anul 2007 ,luna septembrie Grupa s-a transformat in Filiala numarand 644 de membrii inregistrati ,persoane cu deficienta de auz de pe intreg teritorul judetului OLT.

 • La nivel national ,la 01 ianuarie 2016 ANSR are in subordine 35 filiale teritoriale/judetene in
 • 35 oraşe din România (Arad,Alba Iulia,Baia Mare,Bacau,Bucureşti, Braila,Botosani,Buzau,Brasov, Cluj-Napoca, Constanta,Craiova, Drobeta-Turnu Severin , Galaţi,Harghita,Iasi,ialomita,Maramures,Piatra Neamt,

Oradea,Pitesti,Ploiesti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare Sibiu,Slatina, Suceava,Timişoara, Târgu Mureş, Tg.Jiu,  Târgovişte,  Tulcea, Zalau,Resita,Tineret -Bucuresti).

ACTIVITĂŢI  /PROIECTE

 Principalele activităţi derulate în cadrul  Centrului de zi pentru persoane cu deficient de auz aflat in structura   ANSR Filiala Surzilor  Slatina sunt::

 • Identificarea nevoilor specific persoanelor cu deficienta de auz de pe raza judetului Olt.
 • Sprijin in realizarea drepturilor cetatenesti invederea egalizarii sanselor.
 • Colaborarea cu furnizorii de servicii sociale ,pentru crearea unei baze de date ,necesara implementarii planului de interventie de integrare si reintegrare pentru  persoane cu deficienta de auz.
 • Sprijin in comunicarea persoanei cu deficienta de auz  cu reprezentanti din cadrul institutiilor statului.
 • derularea activitatilor de informare ,de petrecerea a timpului liber,de socializare,desfasurate in centrul de zi din cadrul filialei .
 • proiecte de activitati culturale nationale si internationale pentru tineret,tabere de vara pentru copiii si tinerii cu deficienta de auz.

PERSONAL  ANGAJAT SI GRUPUL ŢINTĂ

În cadrul ANSR Filiala Surzilor Slatina :

 • 1 personal contractual, angajaţ in functia de Directo Executiv cu atribuţii de conducere si servcii de  domeniul asistentei sociale si  interpretarii in limbaj mimico gestual autorizat;
 • 5 membrii voluntari cu atributii de sprijin in activitati culturale si de petrecerea timpului liber
 • 150 membrii activi
 • 489 membrii in evidenta filialei.
 • GRUP TINTA : persoane cu deficienta de auz si vorbire (surzi,hipoacuzici,surdomuti,cu surdocecitate ) de pe intreg teritoriul judetului OLT.

OBIECTIV ŞI SCOP

Obiectivul general al ANSR :

 • Crearea tuturor oportunitailor privind drepturile omului si acordarea de servicii sociale furnizate persoanelor cu deficient de auz de pe intreg teritoriul tarii.

Obiectivul general al Filialei  :

 • Realizarea scopurilor prevazute in Statutul ANSR si al Filialei:
 1. UMANITAR : crearea unui cadru organizat in care persoanele cu deficienta de auz,adulti sa-si poata exprima dezideratele,sa fie sprijiniti in realizarea drepturilor cetatenesti in vederea egalizarii sanselor.
 2. SOCIAL: sintetizarea problemelor sociale cu care se confrunta persoanele cu deficienta de auz in dorinta de a trai decent si a se integra in societate
 3. EDUCATIV : sprijin si colaborare cu unitati de invatamant scolar,centre de pregatire profesionala,cultural/educative si sportive ,asigurand cadrul organizatoric al activitatilor planificate in acest scop.
 4. ECONOMIC : isi propune sa foloseasca toate mijloacele pesrmise de lege pentru a contribui la sporirea fondurilor financiare proprii destinate programelor sociale si unamitare.
 5. REGLEMENTARE : sintetizeaza toate normele legale interne si international care se identifica cu problemele membrilor sa si elaboreaza proiecte,acte normative pe care le promoveaza.
 6. REPREZENTARE : reprezentarea membrilor sai in raport cu autoritatile,cu celelalte organizatii nonguvernamentale
BENEFICII PENTRU TOTI :

 • EGALITATE  DE  DREPTURI
 • INTEGRARE  SOCIALA
 • INTEGRARE PROFESIONALA
 • RESPECT DE SINE
 • RECUNOSTEREA  TALENTULUI SI APRECIERE
 • SOCIALIZARE
 • CURS SI PRACTICA PENTRU INSTITUTIILE STATULUI  IN  CALIFICAREA PERSONALULUI PENTRU INVATAREA : LIMBAJULUI MIMICO GESTUAL


horizontal divider
ANSR – Filiala Slatina s-a infiintat in anul 2007 obtinand si personalitate juridica, dupa ce timp de 40 de ani a activat in cadrul Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania ca si grupa ce a apartinut Filialei Teritoriale Pitesti. Filiala a primit acreditare in iunie 2012 pentru serviciile de consiliere sociala, orientare profesionala, informatii in si din limbaj mimico-gestual, socializare si petrecerea timpului liber pentru membrii ei.

Filiala, prin salariatii sai, deserveste un numar de 320 membrii activi care frecventeaza filiala dar sunt sprijnite si persoanele care sunt in evidentele statistice ale institutiilor de profil in asistenta sociala din judetul Olt, persoane cu deficienta de auz si vorbire (surdomuti, surzi, hipoacuzici). Acestia sunt in sprijiniti in comunicarea cu institutiile publice, prin  interpretul autorizat in limbaj mimico-gestual, Savin Doina, masterant pe acest segment de comunicare.

Membrii cotizanti se implica in activitati sociale si de reconversie profesionala, sport si cultura etc., aducand in decursul anilor o imagine favorabila filialei in mod special pe linia sportiva si culturala locala, nationala si chiar internationala. Concursurile nationale sunt, pentru tinerii surzi, rampa de lansare in descoperirea propriilor talente, dovedind de multe ori pentru ei insasi si pentru cei din jurul lor ca deficienta poate deveni ambitie si eficienta.

ANSR – Filiala Slatina, pe baza unor protocoale de colaborare cu Prefectura Olt, Consiliul Judetean si DGASPC Olt, DJST Olt, AJOFM Olt, unele Primarii din judetul Olt, ofera posibilitatea institutiilor locale si judetene sa eficientizeze acordarea facilitatilor legislative actuale pentru aceasta categorie sociala defavorizata, in mod special pentru acordarea facilitatilor persoanelor cu handicap existente in Legea 448/2006.

Din 2010, Filiala are si organizatie de tineret, reprezentata prin Butaru Valentin Bogdan.

Activitatile culturale in care s-au evidentiat cel mai mult membri nostri sunt: arta si creatie artistica, dans popular si modern, pantomima si teatru mimat, iar ca activitati sportive: minifotbal, tenis de masa si sah.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>